BSO Outdoor

DSCN0091

Na schooltijd eten, drinken en activiteiten in de buitenlucht. Met rubberlaarzen en een regenpak is het zelfs tijdens plensbuien heerlijk om buiten te zijn! Activiteiten die gedaan worden zijn o.a.: spel, met een schepnet ontdekken wat er in het water leeft, bramen plukken en jam maken, maar favoriet is het bouwen van hutten tussen bomen en struiken. Een aantal activiteiten zijn natuurlijk wel afhankelijk van het seizoen.

Inmiddels is het een traditie geworden om in de vakanties groentesoep te koken boven een houtvuur. De 8+ kids mogen dan met een zakmes spaanders snijden en het vuur aanmaken, de anderen zijn dan groenten aan het snijden en balletjes aan het draaien. Natuurlijk mag iedereen in de soep roeren en als ze durven hout op het vuur leggen!
We zijn ook al een aantal keren naar het natuurpark in Lelystad geweest, waar het spannend is om dieren te ontdekken. Daar leven o.a.: wisenten, elanden, otters en wilde zwijnen. Na een flinke wandeling is het na afloop nog goed toeven in het speeltuintje!