Opvang van 0-4

Bij de kinderopvang (0-4 jaar) vangen we de kinderen op in verticale groepen. Dat houdt in dat kinderen van verschillende leeftijden met elkaar de dag doorbrengen. Op deze manier kunnen kinderen, net als thuis, op een natuurlijke manier van elkaar leren of elkaar helpen. Een verticale groep heeft daarnaast het voordeel dat de kinderen gedurende de hele periode van opvang op dezelfde groep, met zo veel mogelijk dezelfde medewerkers contact hebben.

Deze stabiele omgeving maakt het mogelijk dat je kind zich veilig kan ontwikkelen en banden op kan bouwen. Kinderen onderling kunnen elkaar ook veiligheid bieden.

Standaard bestaat een verticale groep uit maximaal twaalf kinderen met twee gediplomeerde leidsters. Omdat wij 11 uur per dag geopend zijn en onze medewerkers 8,5 uur per dag werken, wordt er in ‘shifts’ gewerkt; meestal een vroege en een late ‘dienst’. De groep wordt door 1 PM-er opgestart en door de andere aan het einde van de dag afgesloten. Het grootste deel van de dag wordt er samen op de groep gestaan. Bij 6 kinderen of minder staat een Pedagogisch Medewerker alleen op de groep.

 

Laatste nieuws:

Betaalde incompany opleiding mét baangarantie

In September 2018 starten wij met een incompany BBL(beroepsbegeleidende Leerweg) opleiding. Een fantastische mogelijkheid voor mensen die nu niet gekwalificeerd zijn voor de kinderopvang om deze overstap te maken.

Op bezoek bij de dierenarts

DE WITTENSTRAAT | Even een check en inentingen bij de dierenarts voor ons konijn 'Kees', de kinderen mochten zelfs naar zijn hartje luisteren met de stethoscoop!

Het Kinderbrein

Donderdagavond 12 april j.l. hebben we in de theaterzaal van IKC De Kleine Reus een speciale ouderavond georganiseerd over de ontwikkeling van het kinderbrein met als gastspreker Annemiek Waage (Professioneel...

De Kleine Wereld

Het vinden van geschikte opvang voor je kind is geen kleinigheid. Dat beseffen wij ons maar al te goed.

Vanzelfsprekend zoek je de best denkbare opvang. Een veilige en stimulerende omgeving waarin je kind zich blijft ontwikkelen en zich helemaal op z’n gemak voelt.

Van kinderopvang verwacht je dan ook professionaliteit, persoonlijke betrokkenheid, pedagogiek en stabiliteit met veel warmte, betrokkenheid en aandacht voor je kind van de begeleiders. Kortom: een echte partner in de opvoeding.

Die partner willen wij zijn. Zullen we kennismaken? Neem contact op met planning@dekleinewereld.nl of 020 4120633.

Doelstelling

Bij De Kleine Wereld zijn we - samen met ouders - bezig met opvoeden. Dit doen wij in een liefdevolle en professionele omgeving waarbij het plezier voor een kind voorop staat. Het opvoeden heeft tot doel om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op een zelfstandige en sociale deelname aan de samenleving. Dat betekent dat we kinderen niet alleen de mogelijkheid bieden zich ongestoord en vrij te ontwikkelen, maar dat we hun ook vaardigheden, kennis, normen en waarden meegeven. Dat doen we spelenderwijs, immers kinderen leren door te spelen.

De Kleine Wereld is:

  • Opvang en ontwikkeling voor kinderen van 0 – 12 jaar
  • In een huiselijke omgeving; in samenspraak met ouders
  • Stabiel team zeer gemotiveerde medewerkers die on- en off the job gecoacht worden
  • Dagelijks een verse, warme maaltijd
  • Pedagoog die medewerkers en ouders ondersteunt
  • Gevarieerde activiteiten voor de ontwikkeling en voor het plezier
  • Voorschoolse opvang, Sport & Outdoor BSO
  • En nog veel meer!

Kinderopvang & ontwikkeling

Bekijk de video