Voorschoolse opvang (VVE erkend)

Peuters zijn van nature nieuwsgierig, zij willen op ontdekkingstocht en zijn op zoek naar de antwoorden op al hun ‘waarom-vragen’. De peuters kunnen op ontdekkingstocht gaan in onze speciale (VVE-erkende) peutergroepen. Kinderen van 2 tot 4 jaar gaan onder gespecialiseerde begeleiding van twee (VVE) gekwalificeerde medewerkers op onderzoek uit. In de groep, op de gang, in de tuin of buiten de locatie: overal is iets te ontdekken!

De peuters worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Zij zitten regelmatig bij de kinderen in de kring voor een activiteit of om van elkaar te horen wat iedereen beleefd heeft. Het dagritme is hetzelfde als op school en elke periode staat een ander thema centraal. Daarnaast gaan we ook regelmatig op bezoek bij 'de grote school' in de buurt, waar we een uurtje meedoen in de klas.

Onze medewerkers op de peutergroep hebben specifieke kennis over de ontwikkeling van een peuter. Door gericht te kijken naar de ontwikkeling van het kind, kan de medewerker de behoefte bepalen. Gaat het goed, heeft het kind extra ondersteuning of juist extra uitdaging nodig, ieder kind krijgt de begeleiding en ondersteuning die hij nodig heeft. En dat is niet alleen zo op onze peutergroepen. Wist u dat wij op al onze kinderopvanglocaties met de Pientere Peuter-methode werken?

Op de groep is dagelijks plaats voor 16 peuters die door twee pedagogisch medewerkers begeleid worden. De speciale (VVE-erkende) Peuteropvang bieden wij aan op vier locaties:
- De Kleine Wereld -Edelsteen 
- De Kleine Wereld Juliana
- De Kleine Wereld Ceintuurbaan
- De Kleine Wereld Steigereland

De peuteropvang valt onder de wet kinderopvang. Elke ouder heeft hierdoor recht op tegemoetkoming in de kosten voor de opvang. Als ouder betaal je een inkomstenafhankelijke bijdrage en ontvang je een vergoeding in de vorm van kinderopvangtoeslag of gemeentelijke tegemoetkoming. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de gemeente Amsterdam. Op de website wordt gesproken over voorscholen, vroegscholen en VVE-peuteropvang. De termen worden door elkaar gebruikt maar betekenen hetzelfde.

Je kunt je hier inschrijven voor de voorschoolse-/peuteropvang.

 

De Kleine Wereld

Bij De Kleine Wereld snappen we dat opvang veel meer is dan opvang alleen. De ontwikkeling van een kind gaat continu door, dus werken we allemaal samen. Op een manier waar plezier voorop staat, voor het kind, hun ouders én onze medewerkers.

De Kleine Wereld is een vertrouwde plek waar het kind graag naartoe gaat. Waar het kan zijn wie het is en wie het wil worden. Onze medewerkers kiezen wij met de grootste zorg. Zij vormen de kern van onze wereld. Onze medewerkers hebben oog voor het kind, passie voor hun werk en zijn trots op ‘hun’ kinderen.

Kom je een keer langs?  We laten je graag zien hoe we dat doen. Via planning@dekleinewereld.nl of 020 4120633.

Ontwikkeling & Plezier

Wij geloven dat de allerbeste aanpak in ons vak nog ontwikkeld moet worden, zijn bereid daar iedere dag een stukje beter in te worden en niet bang om iets nieuws te proberen. Onze wereld is een wereld die voelt als thuiskomen. Waar iedere middag gekookt wordt en een warme maaltijd op tafel staat. Waar spelen en ontwikkeling hand in hand gaan. Waar ruimte is voor persoonlijke aandacht. Waar een gewone middag zomaar een klein feestje kan worden. En waar ouder en medewerker samenwerken aan de ontwikkeling van het kind. Iedere dag weer.

De Kleine Wereld is:

  • Opvang en ontwikkeling voor kinderen van 0 – 12 jaar
  • In een huiselijke omgeving; in samenspraak met ouders
  • Stabiel team zeer gemotiveerde medewerkers die on- en off the job gecoacht worden
  • Dagelijks een verse, warme maaltijd
  • Pedagoog die medewerkers en ouders ondersteunt
  • Gevarieerde activiteiten voor de ontwikkeling en voor het plezier
  • Voorschoolse opvang, Sport & Outdoor BSO
  • En nog veel meer!

Kinderopvang & ontwikkeling

Bekijk de video