Directeur - De Kleine Wereld

Ben jij de ondernemer en mensgerichte strateeg die verder inhoud en uitvoering gaat geven aan de kwalitatieve en kwantitatieve groeiambities binnen onze kinderopvangorganisatie?

Voor De Kleine Wereld in Amsterdam zijn wij op zoek naar een inspirerende man of vrouw voor de functie van

Directeur Kinderopvang

Dat jij verantwoordelijk wordt voor een organisatie, die met 265 collega’s, vanuit 23 vestigingen opvang biedt aan 1195 kinderen zie jij als een mooie basis voor de verdere groei op alle vlakken.

Dat jij het boegbeeld van de organisatie wordt naar collega’s, ouders, ketenpartners zoals onderwijs, gemeente en jeugdhulpverlening en andere stakeholders, zie jij als een uitdaging. Evenals het maken van een sterke verbinding van de organisatie met dat netwerk.

Dat jij in een turbulente tijd, binnen een sector vol kansen en uitdagingen, een nieuw hoofdstuk van jouw carrière wil starten, vind jij misschien spannend. Maar de grote toegevoegde waarde van kinderopvang in het leven van kinderen en hun ouders geeft jou bovenal veel energie.

Waarom De Kleine Wereld?

Bij De Kleine Wereld onderstrepen we dat onze dienstverlening veel meer is dan opvang alleen. Het professioneel begeleiden van de kindontwikkeling en het ontzorgen van ouders is onze reden van bestaan. En dus werken we allemaal samen. Op een manier waarbij plezier voorop staat, voor het kind, hun ouders én onze collega’s.

De Kleine Wereld is een high-end-merk. Hoog in kwaliteit, warm en met oog voor detail. Het liefst hebben wij het altijd net iets beter geregeld dan hoe het moet óf voorgeschreven wordt. Daardoor heeft De Kleine Wereld de natuurlijke aantrekkingskracht die bij een high-end-merk hoort.

De Kleine Wereld is een vertrouwde plek waar een kind graag naartoe gaat. Waar het kan zijn wie het is en wie het wil worden. Onze collega’s kiezen wij met de grootste zorg. Zij vormen de basis waarmee we onze doelen bereiken. Onze collega’s hebben oog voor het kind, passie voor hun werk en zijn trots op ‘hun’ kinderen.

Jouw rol

Jij weet makkelijk verbinding te maken met jouw collega’s. Daardoor weet jij een veilige omgeving te creëren, waarin collega’s het beste uit zichzelf weten te halen en een optimale dienstverlening bieden aan kinderen en hun ouders. Jij inspireert, motiveert, daagt uit en creëert plezier.

Jij ontwikkelt en leidt jouw Management Team en werkt samen met hen aan het realiseren van doelstellingen op het gebied van de pedagogische kwaliteit, klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid, kind- en personeelsbezetting en organisatieontwikkeling.

Jouw succes wordt voor een belangrijk deel bepaald door de persoon die je bent. Voor een deel echter ook door de bagage die jij meeneemt qua kennis, ervaring en interesse. Herken jij jezelf in het volgende (mini)profiel:

 • HBO/Academisch werk- en denkniveau
 • Aantoonbare leiderschaps- en managementervaring
 • Van nature gericht op groei en verbetering
 • Een verbinder, een ondernemer en een netwerker (zowel intern als extern)
 • Minimaal affiniteit met de kinderopvang, ervaring in de kinderopvang is een pré
 • Plan- en organisatievermogen
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, voor het onderhouden van contacten met de diverse stakeholders
 • Analytisch vermogen voor het structureren van gegevens en het vertalen daarvan naar bruikbare informatie om snel en pragmatisch toe te kunnen passen
 • Het vermogen om te denken op strategisch niveau en in staat om snel te schakelen tussen verschillende niveaus (strategisch, tactisch en operationeel)

Wat bieden wij jou?

 • Ruimte om zelfstandig te ondernemen
 • Flexibiliteit
 • Inschaling conform de Adviesregeling bdKO
 • Overige arbeidsvoorwaarden (o.a. pensioen, vakantiegeld, etc.) conform CAO Kinderopvang
 • Leaseauto

Geïnteresseerd?

Herken jij jezelf in bovengenoemd profiel? Dan komen wij heel graag met jou in contact. Dit kan het eenvoudigst via onderstaand formulier. Liever solliciteren via mail? Stuur dan jouw reactie naar recruitment@samenwerkendekinderopvang.nl.

Heb jij vragen naar aanleiding van deze vacature? Esther Pepping, HR Manager van De Kleine Wereld beantwoordt ze graag. Desgewenst mailt ze jou ook het uitgebreidere functieprofiel. Het is het handigst om haar even een mailtje (esther@dekleinewereld.nl)

of WhatsApp-berichtje (06-47808045) te sturen.

Het proces

Het werving- en selectieproces wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Samenwerkende Kinderopvang (zie hieronder).

Na een eerste screening van de reacties op deze vacature, plannen wij kennismakingsgesprekken in met geselecteerde kandidaten. Een assessment kan onderdeel uitmaken van het wering- en selectieproces.

Alle sollicitaties zullen vertrouwelijk worden behandeld.

Over Samenwerkende Kinderopvang

Samenwerkende Kinderopvang is de koepelorganisatie, waar De Kleine Wereld onderdeel van uitmaakt. Net als bij de overige 11 “labels” van Samenwerkende Kinderopvang, wordt veel waarde gehecht aan de eigen identiteit en marktpositie van De Kleine Wereld.

Wat alle 12 organisaties bij Samenwerkende Kinderopvang verbindt, is de hoge kwaliteit in dienstverlening die onder andere sterk tot uiting komt in de pedagogiek, de hoge klanttevredenheid en de grote betrokkenheid van de medewerkers.

De directeur van De Kleine Wereld rapporteert periodiek aan de directie van Samenwerkende Kinderopvang. Daarnaast heeft de directeur periodiek overleg met zijn/haar “peers” van de andere labels, waarin onder andere gezamenlijke uitdagingen en best practices worden besproken.