De Kleine Wereld - Willemsparkweg

Manager:
Willemsparkweg 52
1071 HJ Amsterdam

Terug naar overzicht

2 groepen (0-4 jr) met 12 kinderen

Dagelijks van 7.30 -18.30

LRK-nummer: 164034067

Inspectierapport

Kinderopvang: De Kleine Wereld - Willemsparkweg

We zijn gevestigd in een karakteristiek, voormalig woonhuis, in het eerste deel van de Willemsparkweg, aan de kant van het Vondelpark. Omdat we het belangrijk vinden dat kinderen en ouders zich bij ons thuis voelen, is de vestiging huiselijk en warm ingericht. Alle ruimtes zijn qua inrichting en kleurstelling warm en rustig, zodat de kinderen zich prettig voelen en niet overprikkeld raken. Aan de achterzijde beschikken we over een mooi ingerichte schaduwrijke tuin. Naast onze tuin maken we natuurlijk vaak gebruik van het vlakbij gelegen Vondelpark en Museumplein.

Expats maken veel gebruik van deze locatie. Op de vestiging is de voertaal Nederlands, maar onze pedagogisch medewerkers spreken ook Engels. Om de emotionele veiligheid van expat-kinderen, in een situatie waarbij alles nieuw is, te waarborgen is het soms nodig om de kinderen naast het Nederlands ook in het Engels te begeleiden. Ons streven is wel om kinderen zo snel mogelijk de Nederlandse taal eigen te maken.

Op de Willemsparkweg staat een enthousiast, vrolijk team van 6 pedagogisch medewerkers, een huishoudelijk medewerker en een vestigingsmanager, met een warm hart voor de kinderen en hun ouders, maar ook en zeker voor elkaar! Samen met de kinderen, hebben wij ontzettend veel plezier, worden er leuke activiteiten bedacht en uitgevoerd en gaan we élke dag naar buiten. De éne keer in onze heerlijke binnentuin en de andere keer gaan we op stap met de bolderkar naar het Vondelpark, naar het Museumplein, speeltuinen in de buurt, de bibliotheek enzovoort. Plezier en warmte, maar vooral ook openheid en flexibiliteit, zijn kenmerken die bij ons voorop staan in de samenwerking en waar we veel waarde aan hechten.