DKW De Pijp | Van Hilligaertstraat

Manager:
Van Hilligaertstraat 31
1072 JX Amsterdam

Terug naar overzicht

4 groepen (0-4 jr) met 12 kinderen

Dagelijks van 7.30 - 18.30

LRK-nummer: 217822940

Inspectierapport

Kinderopvang: DKW De Pijp | Van Hilligaertstraat

Welkom bij De Kleine Wereld, vestiging Van Hilligaertstraat!

Verscholen achter andere gebouwen, hebben we een oude school compleet omgebouwd tot een mooi modern en duurzaam kindercentrum. Wij bieden kinderopvang en buitenschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar, met onder andere een atelier en een kinderkookcafe ‘Roostaurant’.

Buiten is een grote natuurtuin waar kinderen eindeloos kunnen spelen en ontdekken in de buitenlucht. Er zijn allerlei natuurlijke speelelementen, zoals een boomhut, zandplaats met ruïnemuurtje, en water. Voor de wat oudere kinderen is er ook een buitenwerkplaats met restmaterialen zoals hout, doeken en gereedschap. In de moestuin worden bloemen, groenten en kruiden gekweekt, die in het ‘Roostaurant’ worden gebruikt. Ouders kunnen intekenen op de heerlijk, zelf bereide gerechten, die men ’s avonds mee kan nemen.

Naast het spelen binnen de eigen groepsruimte hebben wij op onze locatie meerdere ruimtes waar kinderen op spelende wijs leren ontdekken. De knutselmaterialen van het atelier kunnen ingezet worden en de speelzolder (entresol) en speelmaterialen op andere groepen kunnen ontdekt worden. Buiten de structurele kaders die wij bieden, bieden wij de kinderen ook de mogelijkheid/vrijheid om zelf te ontdekken en daarmee te ontwikkelen op eigen tempo.

Onze locatie heeft vier kinderdagverblijfgroepen en twee BSO-groepen. Het team bestaat uit over ongeveer 16 medewerkers met inlevingsvermogen, creativiteit en een goede dosis humor. Wij waarderen de verschillen in elkaar en dat ieder op zijn/haar manier het beste kan betekenen voor de kinderen, ouders en collega’s. Wij vinden het belangrijk om liefde voor het vak te hebben en plezier te hebben in de uitvoering. ​

Buitenschoolse opvang: DKW De Pijp | Van Hilligaertstraat

Scholen waar we kinderen van ophalen:
- De Derde Dalton
- Lycée Vincent Van Gogh - Ecole française d'Amsterdam

De BSO vindt plaats op de Van Hilligaertstraat (4-6 jaar) en de nabijgelegen Rustenburgerstraat (7-12 jaar), in aantrekkelijk en huiselijk ingerichte stamgroepen (huiskamers). Buiten is een grote natuurtuin waar kinderen eindeloos kunnen spelen en ontdekken in de buitenlucht. Er zijn allerlei natuurlijke speelelementen, zoals een boomhut, zandplaats met ruïnemuurtje, en water. Ook kan er getimmerd en geklust worden in de buitenwerkplaats met restmaterialen als hout, doeken en touw en met gereedschap. In de moestuin worden bloemen, groenten en kruiden gekweekt, die in het 'Roostaurant' worden gebruikt. Ouders kunnen intekenen op de heerlijk, zelf bereide, gerechten, die men ’s avonds mee kan nemen.

De combinatie vanuit twee BSO-locaties biedt kinderen de gelegenheid gebruik te maken van een kinderkookcafé 'Roostaurant', atelier, buitenwerkplaats en een grote natuurtuin met moestuin (Hilligaertstraat). Maar ook een gymzaal, speelzaal, 2de atelier en een groot speelplein. Regelmatig wordt, voor bijvoorbeeld sportactiviteiten, de andere vestiging  BSO Van Ostadestraat     bezocht.