De Kleine Wereld Steigereiland | Pieter Holmplein

Manager:
Pieter Holmplein 2 - 8
1086 ZH Amsterdam

Terug naar overzicht

2 groepen (0-3 jaar) met 10 plaatsen
1 groep (3 jaar) met 16 plaatsen

Dagelijks van 7.30 - 18.30 uur

LRK nummer: 895639130

Inspectierapport

Kinderopvang: De Kleine Wereld Steigereiland | Pieter Holmplein

Aan de rand van IJburg, net over de brug tegenover de tramhalte, liggen twee gebouwen die samen onze vestiging vormen. In het gebouw aan het Pieter Holmplein is het kinderdagverblijf (KDV) gevestigd, en de jongste groep buitenschoolse opvang (BSO). Op een steenworp afstand in het gebouw aan de overzijde hebben wij nog drie groepen BSO voor kinderen vanaf 6 jaar.

Het kinderdagverblijf bestaat uit twee verticale groepen en een VVE-peutergroep. Wij waarderen het contact tussen de baby’s, dreumesen en peuters dat plaatsvindt op de verticale groepen heel erg, maar merken dat er bij de oudste peuters behoefte was om nog meer uitdagende activiteiten te doen. Wij zijn om die reden een VVE-groep gestart op onze locatie. Wij werken daar met Pyramide en bieden een uitgebreid, ontwikkelingsgericht aanbod aan de kinderen.

Voor de kinderen staan (emotionele) veiligheid, plezier en ontwikkeling voorop en we werken zoveel mogelijk vanuit de behoefte van het kind. Er worden zowel op het KDV als bij de BSO veel externe activiteiten ingezet als dansen met Berry, muziekartiesten, yogalessen, kunstatelier en De Groene Wereld (natuurbeleving). Ook gaan we graag met de kinderen de deur uit.

In het pand van de IJburglaan zijn drie BSO-groepen gevestigd. Twee daarvan zijn zogeheten thematische BSO’s. Bij de sport-BSO nemen we dagelijks een groep kinderen mee naar de sportvelden van AFC IJburg, waar onze sportieve collega’s zelf een compleet sportprogramma uitzetten. Met de kinderen van de outdoor-BSO duiken wij het Diemerpark in, om daar hutten te bouwen, op zoek te gaan naar dieren en beestjes en om alles te leren over -en te genieten van!- de natuur. Kinderen kunnen een combinatie van de verschillende BSO-pakketten afnemen, waardoor hun week er lekker actief en afwisselend uit kan zien.

Ons team bestaat uit een gevarieerde groep ondernemende medewerkers. Wij houden ervan om een breed aanbod aan de kinderen te kunnen bieden, en maken daarbij gebruik van onze eigen hobby’s en talenten. Wij zitten niet graag op onze billen, maar blijven voortdurend in beweging. We spreken elkaar aan en nemen elkaar mee. En er mag natuurlijk gelachen worden!

Hou je van kinderen, buitenlucht en ben je van nature een ondernemend persoon? Komt dan gezellig ons team versterken bij de leukste kinderopvangorganisatie op IJburg!

Buitenschoolse opvang: De Kleine Wereld Steigereiland | Pieter Holmplein

Scholen waar we kinderen van ophalen:
- Openbare Montessorischool Steigereiland
- Abbs De Zuiderzee

Pieter Holmplein BSO
Naast dagopvang van 0-4 jaar, biedt de vestiging op het Pieter Holmplein tevens plek aan 20 BSO-kinderen na school en in vakanties . Het gaat om de jongste BSO-kinderen van 4 en 5 jaar. Uit school worden de kinderen opgehaald, om wat te eten en drinken in hun gezellig huiskamer (stamgroep). Daarna is er tijd voor allerlei activiteiten of om juist even lekker niks te doen. Dat mogen kinderen zelf bepalen. De vestiging werkt veel samen met de aan de overkant van het plein gelegen BSO-locatie, met hoofdingang op de IJburglaan. Daar worden de oudere kinderen van 6 tot 12 opgevangen. Regelmatig gaat men er op bezoek, bijvoorbeeld voor een activiteit in het kookcafé.

 

Voorschoolse opvang: De Kleine Wereld Steigereiland | Pieter Holmplein

Scholen waar we kinderen naar toe brengen:
- Openbare Montessorischool Steigereiland
- Abbs De Zuiderzee

Voor de kinderen van De Montessorischool en De Zuiderzeeschool verzorgen wij voorschoolse opvang. Samen met de kinderen, starten we de dag rustig in een fijne omgeving. Als de school begint, worden ze naar de desbetreffende klaslokalen gebracht.

De kinderen kunnen tijdens de schoolweken vanaf 07.30 uur worden gebracht. We verwachten dat de kinderen al hebben ontbeten.

Het uurtarief voor VSO is gelijk aan het uurtarief voor BSO. Je kunt voor voorschoolse opvang kinderopvangtoeslag aanvragen.

Je kunt je hier inschrijven voor de voorschoolse opvang.

Voor- en vroegschoolse educatie: De Kleine Wereld Steigereiland | Pieter Holmplein

Scholen waar we kinderen naar toe brengen:
- Openbare Montessorischool Steigereiland
- Abbs De Zuiderzee

 Peuters zijn van nature nieuwsgierig, zij willen op ontdekkingstocht en zijn op zoek naar de antwoorden op al hun ‘waarom-vragen’. De peuters kunnen op ontdekkingstocht gaan in onze speciale (VVE-erkende) peutergroep. Kinderen van 2 tot 4 jaar gaan onder gespecialiseerde begeleiding van twee (VVE-)gekwalificeerde medewerkers op onderzoek uit. In de groep, op de gang, in de tuin of buiten de locatie; overal is iets te ontdekken!

De peuters worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Zij zitten regelmatig bij de kinderen in de kring voor een activiteit of om van elkaar te horen wat iedereen beleeft heeft. Het dagritme is hetzelfde als op school en elke periode staat een ander thema centraal. Daarnaast gaan we ook regelmatig op bezoek bij 'de grote school in de buurt, waar we een uurtje meedoen in de klas.

Onze medewerkers op de peutergroep hebben specifieke kennis over de ontwikkeling van een peuter. Door gericht te kijken naar de ontwikkeling van het kind, kan de medewerker de behoefte bepalen. Gaat het goed, heeft het kind extra ondersteuning of juist extra uitdaging nodig, ieder kind krijgt de begeleiding en ondersteuning die hij nodig heeft. En dat is niet alleen zo op onze peutergroepen. Wist u dat wij op al onze kinderopvanglocaties met de Pientere Peuter-methode werken?

 

De peuteropvang valt onder de wet kinderopvang. Elke ouder heeft hierdoor recht op tegemoetkoming in de kosten voor de opvang. Als ouder betaal je een inkomstenafhankelijke bijdrage en ontvang je een vergoeding in de vorm van kinderopvangtoeslag of gemeentelijke tegemoetkoming. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de gemeente Amsterdam.

 

Geïnteresseerd in een plekje op onze VVE locatie of even willen komen kijken? meld je dan nu aan voor een rondleiding of een plaatsingsaanbod.