De Kleine Wereld - Juliana

Manager: Sally Fritzsche
Oudekerksplein 8
1012 GZ Amsterdam

Terug naar overzicht

1 babygroep ( 0 t/m 2 jaar)
1 peuter-/VVE-groep (2 t/m 4 jaar)
2 verticale groepen ( 0 t/m 4 jaar)

Dagelijks van 07.30 - 18.30

LRKP-nummer: 147845920

Inspectierapport

Kinderopvang: De Kleine Wereld - Juliana

Welkom bij Juliana!

Onze vestiging ligt in het hart van de stad en is het oudste kinderdagverblijf van Amsterdam. Juliana is in 1874 gestart op de Warmoesstraat en sinds 1999 gevestigd aan het Oudekerksplein, in een pand dat speciaal voor ons als kinderdagverblijf is gebouwd. Zodra je de deur binnenstapt, kom je in een wereld binnen die compleet anders is dan verwacht. Onze binnentuin koesteren wij in het hart van het centrum en hier zijn we dan ook elke dag te vinden. Bij Juliana hebben we één babygroep, één peutergroep met een VVE-programma, twee verticale groepen en een atelier. Ook hebben wij een prachtige keuken waar elke dag een warme maaltijd voor de kinderen wordt bereid. De keuken is het hart van ons pand, waar veel gelachen wordt.

Juliana ligt midden op de Wallen, wat het een bijzondere locatie maakt. Dit houdt ons niet tegen om met de bolderkarren naar buiten te gaan voor een uitstapje naar de speeltuin, bibliotheek, Artis of de Nieuwmarkt. Wij zwaaien naar onze buurvrouwen en zij zwaaien naar ons. We hebben een prachtige binnentuin en een dakterras waar ook buitenbedden staan, waar de kleinste kinderen kunnen slapen. In de zomer genieten de kinderen van de zandbak en het water waarmee gespeeld kan worden en in de winter maken we met zijn allen een sneeuwpop, als het kan.

Het team bij Juliana staat altijd voor elkaar klaar en de neuzen staan allemaal dezelfde kant op. De kinderen moeten elke dag een goede dag hebben en hierbij hoort ook humor en vrolijkheid, elke dag wordt gelachen bij Juliana. We zijn een hecht team en kunnen goed met elkaar overweg, af en toe een spontane borrel of een leuk teamuitje, vinden wij gezellig. Als team zorgen we voor een warme sfeer bij Juliana en staan we open voor leuke, nieuwe medewerkers. We hebben een goede afwisseling binnen ons team qua leeftijd en hoe lang medewerkers al bij Juliana werken. Iedereen heeft zijn eigen talenten en ervaringen, waardoor we elkaar als team goed aanvullen. Wij zijn altijd op zoek naar leuke nieuwe medewerkers die ons warme team nog sterker en leuker kunnen maken.

Voor- en vroegschoolse educatie: De Kleine Wereld - Juliana

Peuters zijn van nature nieuwsgierig, zij willen op ontdekkingstocht en zijn op zoek naar de antwoorden op al hun ‘waarom-vragen’. De peuters kunnen op ontdekkingstocht gaan in onze speciale (VVE-erkende) peutergroep. Kinderen van 2 tot 4 jaar gaan onder gespecialiseerde begeleiding van twee (VVE-)gekwalificeerde medewerkers op onderzoek uit. In de groep, op de gang, in de tuin of buiten de locatie; overal is iets te ontdekken!

De peuters worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Zij zitten regelmatig bij de kinderen in de kring voor een activiteit of om van elkaar te horen wat iedereen beleeft heeft. Het dagritme is hetzelfde als op school en elke periode staat een ander thema centraal. Daarnaast gaan we ook regelmatig op bezoek bij 'de grote school in de buurt, waar we een uurtje meedoen in de klas.

Onze medewerkers op de peutergroep hebben specifieke kennis over de ontwikkeling van een peuter. Door gericht te kijken naar de ontwikkeling van het kind, kan de medewerker de behoefte bepalen. Gaat het goed, heeft het kind extra ondersteuning of juist extra uitdaging nodig, ieder kind krijgt de begeleiding en ondersteuning die hij nodig heeft. En dat is niet alleen zo op onze peutergroepen. Wist u dat wij op al onze kinderopvanglocaties met de Pientere Peuter-methode werken?

Op de groep is dagelijks plaats voor 16 peuters die door twee pedagogisch medewerkers begeleid worden. De speciale (VVE-erkende) peuteropvang bieden wij aan op deze locatie.

De peuteropvang valt onder de wet kinderopvang. Elke ouder heeft hierdoor recht op tegemoetkoming in de kosten voor de opvang. Als ouder betaal je een inkomstenafhankelijke bijdrage en ontvang je een vergoeding in de vorm van kinderopvangtoeslag of gemeentelijke tegemoetkoming. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de gemeente Amsterdam.

 

Beoordelingen via VerbeterMeter

© De Kleine Wereld | Webdesign: Loyals