Incompany omscholen naar een baan in de kinderopvang in Amsterdam

Incompany omscholen naar een baan in de kinderopvang in Amsterdam

Aan de slag als Pedagogisch Medewerker BBL voor KDV of BSO

Heb jij je altijd al willen omscholen naar een baan waarin je écht iets kunt betekenen voor kinderen? En is het tijd voor een carrière switch of om opnieuw de arbeidsmarkt op te gaan? De Kleine Wereld biedt jou deze kans! In september 2018 start De Kleine Wereld samen met opleidingspartner Variva met een incompany talentenklas van 12 nieuwe medewerkers.

Wij betalen je deeltijd Mbo opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker op niveau 4 én bieden je direct een baan aan op één van onze mooie kinderdagverblijven of buitenschoolse opvanglocaties in Amsterdam. Dus wacht niet langer en grijp deze kans om te gaan werken met de leukste doelgroep die er is: kinderen!

Enthousiast? Op 23 mei aanstaande organiseren wij een open avond waar je van harte welkom bent!

Meer weten? Lees dan hier verder:

Functie-inhoud

Als Pedagogisch medewerker BBL combineer je werken en leren. Je werkt minimaal 16 uur per week (meer uren is zeker bespreekbaar!) op één van onze kinderdagverblijven of buitenschoolse opvanglocaties in Amsterdam. Daarnaast heb je 1 avond van 4 uur per week les van docenten en besteed je ongeveer 8 uur per week aan zelfstudie.

De opleiding

In 1 jaar leer jij alles over het werk op een kinderdagverblijf (met kinderen van 0 tot 4 jaar) of een buitenschoolse opvang (met kinderen van 4 tot 12 jaar). Je leert hoe je een bijdrage aan de opvoeding en verzorging van de kinderen kunt leveren en op welke manier je hen een emotioneel veilige en stimulerende omgeving kan bieden. Het (spelenderwijs) stimuleren van de cognitieve, motorische, sociale, creatieve, emotionele en taalontwikkeling van kinderen en het leren aansluiten bij de manier waarop (jonge) kinderen actief leren vormen een rode draad in de opleiding.

Het werk

Op je werk ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen. Je begeleidt kinderen, zowel in groepsverband als individueel en onderhoudt contacten met ouders/verzorgers. Je organiseert activiteiten gericht op de ontwikkeling van de kinderen van verschillende leeftijden. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan overlegvormen en deel je de dagelijkse zorg voor de groepsruimte.

Profiel

Om deze uitdagende baan en pittige opleiding met elkaar te combineren, vragen we het volgende van je:

 • Je bent enorm gemotiveerd; dit is wat je wil en je bent bereid hier hard voor te werken.
 • Je hebt een diploma Havo of Mbo niveau 3 (studierichting niet belangrijk).
 • Je bent minimaal 18 jaar.
 • Je hebt aanleg en interesse voor werken met kinderen en bent communicatief sterk.
 • Je kun omgaan met ouders, problematieken aan de orde stellen en omgaan met verwachtingen (of hebt alles in huis om dit te leren).
 • Je kunt je verplaatsen in de belevingswereld van het kind en van hun ouders.

De Kleine Wereld

Wij zijn De Kleine Wereld! Wij zijn, samen met ouders, bezig met opvoeden. Dit doen wij in een liefdevolle, professionele omgeving waarbij het plezier van kinderen voorop staat. De cultuur binnen De Kleine Wereld is open, deskundig en altijd gericht op verbetering. We zijn een innovatieve organisatie met specialisten op onder meer de gebieden interactief voorlezen, babygebaren en kinderen met een ontwikkelvoorsprong. Ontwikkeling van medewerkers staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben onze eigen Academie en werken met video interactie begeleiders. Daarnaast is de sfeer bij De Kleine Wereld heel fijn; groot genoeg om topkwaliteit te kunnen bieden, maar klein genoeg om iedereen te kennen.

Aanbod

 • Een prachtige kans om in de kinderopvang aan de slag te gaan met een betaalde opleiding én baan op één van onze KDV’s of BSO’s in Amsterdam waarbij je zelf alleen €108,- hoeft te investeren voor studiemateriaal.
 • Een informele werksfeer met korte communicatielijnen;
 • Salaris conform CAO Kinderopvang, waarbij je start met een salaris van €1842,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Procedure

 • Je solliciteert direct of na de open dag op 23 mei aanstaande.
 • Na screening word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met De Kleine Wereld op dinsdagavond 29 mei of donderdagochtend 31 mei.
 • Na een positief sollicitatiegesprek word je begin juni door Variva uitgenodigd voor een toetsing op motivatie en een toetsing op je kennis van de Nederlandse en Engelse taal en je rekenvaardigheid.
 • Vervolgens ontvangen de beste 12 kandidaten uiterlijk eind juni een aanbod voor een contract en studieovereenkomst.
 • In september ga je aan de slag met je nieuwe opleiding én baan.

Interesse

Op 23 mei organiseren wij een open avond voor geïnteresseerden, waarin wij je graag alles vertellen én laten zien over deze opleiding in combinatie met een baan bij De Kleine Wereld. Je kunt deze avond diverse workshops volgen, in gesprek gaan met een huidige BBL medewerker, al je vragen stellen aan een aantal van onze Pedagogisch Medewerkers, je praktische vragen bespreken met HR of Variva en een rondleiding krijgen op één van onze kinderdagverblijven en BSO’s.

Opgeven voor de open dag kan door een mail te sturen naar Sanne Hulsebos (Recruiter) via: sanne.hulsebos@dekleinewereld.nl.

Mocht je op 23 mei niet kunnen en er nu al van overtuigd zijn dat dit de opleiding en baan voor jou is; dan kun je direct solliciteren via: https://dekleinewereld.onlinevacatures.nl/nl/Vacature/Solliciteren/99816

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Sanne Hulsebos (Recruiter) op telefoonnummer 020-4120633.

Bekijk locatie Soliciteer nu Terug

Je mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent!

Wat geldt voor onze kinderen - die we liefdevol onthalen  in onze kindercentra - geldt ook voor onze medewerkers. Ook zij worden liefdevol onthaald in onze organisatie. Onze pedagogische visie is voor hen zeker ook van toepassing: Je mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent!

Onze medewerkers zijn zelfbewust en zelfstandig. Mensen die vol zelfvertrouwen hun weg kiezen. Nieuwsgierige mensen ook die hun talenten en mogelijkheden benutten. Mensen die rekening houden met anderen en zorgzaam zijn.

De Kleine Wereld is altijd op zoek naar goede en enthousiaste medewerkers. Wij zoeken collega's die geïnspireerd raken door het concept van De Kleine Wereld, aangesproken worden door onze huiselijke werksfeer en doorgroeimogelijkheden en uiteraard veel liefde voor kinderen hebben.

© De Kleine Wereld | Webdesign: Mediaweb