• Hoera een nieuwe website!

  • Hoera een nieuwe website!

  • Hoera een nieuwe website!

  • Hoera een nieuwe website!

  • Hoera een nieuwe website!

  • Hoera een nieuwe website!

Hero cirkel Hero dots

VVE
opvang
voor jouw kind.

Peuters zijn van nature nieuwsgierig, zij willen op ontdekkingstocht en zijn op zoek naar de antwoorden op al hun ‘waarom-vragen’. De peuters kunnen op ontdekkingstocht gaan in onze speciale (VVE-erkende) peutergroepen. Kinderen van 2 tot 4 jaar gaan onder gespecialiseerde begeleiding van twee (VVE) gekwalificeerde medewerkers op onderzoek uit. In de groep, op de gang, in de tuin of buiten de vestiging: overal is iets te ontdekken!

Afbeelding cirkel Afbeelding vorm

Onze
VVE
opvang

De peuters worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Zij zitten regelmatig bij de kinderen in de kring voor een activiteit of om van elkaar te horen wat iedereen beleefd heeft. Het dagritme is hetzelfde als op school en elke periode staat een ander thema centraal. Daarnaast gaan we ook regelmatig op bezoek bij ‘de grote school’ in de buurt, waar we een uurtje meedoen in de klas.

Onze medewerkers op de peutergroep hebben specifieke kennis over de ontwikkeling van een peuter. Door gericht te kijken naar de ontwikkeling van het kind, kan de medewerker de behoefte bepalen. Gaat het goed, heeft het kind extra ondersteuning of juist extra uitdaging nodig, ieder kind krijgt de begeleiding en ondersteuning die hij nodig heeft.

Kinderen leren door te ervaren, door te doen. De Oceanengroepen zijn zo ingericht dat, de van nature aanwezige nieuwsgierigheid van het kind, gestimuleerd wordt.
Op de groep is dagelijks plaats voor 16 peuters die door twee pedagogisch medewerkers begeleid worden.

Hero cirkel Afbeelding vorm

Pedagogische
visie

Lees hier meer over ons pedagogisch beleid en de manier waarop we ons beleid in de praktijk brengen.

PEDAGOGISCH BELEID

Wet
Kinderopvang

De peuteropvang valt onder de wet kinderopvang. Elke ouder heeft hierdoor recht op tegemoetkoming in de kosten voor de opvang. Als ouder betaal je een inkomstenafhankelijke bijdrage en ontvang je een vergoeding in de vorm van kinderopvangtoeslag of gemeentelijke tegemoetkoming. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de gemeente Amsterdam. Op de website wordt gesproken over voorscholen, vroegscholen en VVE-peuteropvang. De termen worden door elkaar gebruikt maar betekenen hetzelfde.

Bij onze vestiging in Amstelveen hebben wij een VE & PA aanbod. Dit is een gesubsidieerd initiatief vanuit de gemeente Amstelveen die het, net als wij, belangrijk vindt dat kinderen worden voorbereid voor de basisschool zodat zij een goede start hebben. Voor meer informatie over de subsidie verwijzen wij naar de website van de gemeente Amstelveen

Proef de
VVE
sfeer

Afbeelding vorm
Afbeelding cirkel Afbeelding vorm

Meer
weten

Een specifieke vraag? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

020 – 4120633

Onze
vestigingen

Naast goede opvang, is het vinden van kinderopvang in de buurt van waar je woont of werkt prettig, in verband met de logistiek van het brengen en halen.

Bekijk onze vestigingen

“De Kleine Wereld voelt voor mij elke dag als thuiskomen en de plek waar kinderen, ouders en medewerkers mogen zijn wie ze zijn. ”

Cindy
vve medewerker KDV Juliana Dots

Achtergrond afbeelding

“ Wij kennen De Kleine Wereld al jaren. De medewerkers zijn allemaal erg betrokken, professioneel en lief maken altijd tijd voor een fijne overdracht en een praatje. Wij zijn er heel blij mee. ”

Sandra Dierx
Ouder bij KDV/VVE vestiging Juliana Dots

Achtergrond afbeelding

“Samen bijdragen aan een omgeving waar kinderen de ruimte krijgen om te ontwikkelen en zichzelf kunnen zijn, Dat is De Kleine Wereld! ”

Sonja
Assistent Vestigingsmanager De Horizon Dots

Achtergrond afbeelding
Achtergrond afbeelding