Hero cirkel Hero dots

VE opvang voor jouw kind.

Peuters zijn van nature nieuwsgierig, zij willen op ontdekkingstocht en zijn op zoek naar de antwoorden op al hun ‘waarom-vragen’. De peuters kunnen op ontdekkingstocht gaan in onze speciale (VE-erkende) peutergroepen. Kinderen van 2 tot 4 jaar gaan onder gespecialiseerde begeleiding van twee (VE) gekwalificeerde medewerkers op onderzoek uit. In de groep, op de gang, in de tuin of buiten de vestiging: overal is iets te ontdekken!

Onze
VE
opvang

Bij de VE groep worden de peuters spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Zij zitten regelmatig bij elkaar in de kring voor een activiteit of om van elkaar te horen wat iedereen beleefd heeft. Elke periode staat een ander thema centraal. Daarnaast gaan we ook regelmatig op bezoek bij ‘de grote school’ in de buurt, waar we een uurtje meedoen in de klas.

Onze VE medewerkers hebben specifieke kennis over de ontwikkeling van een peuter en kijken gericht naar de ontwikkeling en behoefte het kind. Gaat het goed, heeft het kind extra ondersteuning of juist extra uitdaging nodig, zo krijgt ieder kind krijgt de begeleiding en ondersteuning die het nodig heeft.

Kinderen leren door te ervaren en door te doen. De groepen zijn zo ingericht dat de van nature aanwezige nieuwsgierigheid van het kind gestimuleerd wordt.

Hero cirkel Afbeelding vorm

Pedagogische
visie

Lees hier meer over onze pedagogische visie en de manier waarop we onze visie in de praktijk brengen.

PEDAGOGISCHE VISIE

Wet
Kinderopvang

De voorschoolse educatie valt onder de wet kinderopvang. Elke ouder heeft hierdoor recht op tegemoetkoming in de kosten voor de opvang. Als ouder betaal je een inkomstenafhankelijke bijdrage en ontvang je een vergoeding in de vorm van kinderopvangtoeslag of gemeentelijke tegemoetkoming. Voor meer informatie over de kosten verwijzen wij door naar de website van de gemeente Amsterdam

Bij onze vestiging in Amstelveen hebben wij een VE & PA aanbod. Dit is een gesubsidieerd initiatief vanuit de gemeente Amstelveen die het, net als wij, belangrijk vindt dat kinderen worden voorbereid voor de basisschool zodat zij een goede start hebben. Voor meer informatie over de subsidie verwijzen wij naar de website van de gemeente Amstelveen

Proef de
VE
sfeer

Afbeelding vorm
Afbeelding cirkel Afbeelding vorm

Meer
weten

Een specifieke vraag? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

020 – 4120633

“De Kleine Wereld voelt voor mij elke dag als thuiskomen en de plek waar kinderen, ouders en medewerkers mogen zijn wie ze zijn. ”

Cindy
vve medewerker KDV Juliana Dots

Achtergrond afbeelding

“ Wij kennen De Kleine Wereld al jaren. De medewerkers zijn allemaal erg betrokken, professioneel en lief maken altijd tijd voor een fijne overdracht en een praatje. Wij zijn er heel blij mee. ”

Sandra Dierx
Ouder bij KDV/VVE vestiging Juliana Dots

Achtergrond afbeelding

“Samen bijdragen aan een omgeving waar kinderen de ruimte krijgen om te ontwikkelen en zichzelf kunnen zijn, Dat is De Kleine Wereld! ”

Sonja
Assistent Vestigingsmanager De Horizon Dots

Achtergrond afbeelding
Achtergrond afbeelding