Hero cirkel Hero dots

Samen creëren we
een vertrouwde plek
voor jouw kind.

Bij De Kleine Wereld zijn we – samen met ouders – bezig met opvoeden. Dit doen wij in een liefdevolle en professionele omgeving waarbij het plezier van een kind voorop staat.

Hero cirkel Afbeelding vorm

Over
De
Kleine
Wereld

Het opvoeden heeft tot doel om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op een zelfstandige en sociale deelname aan de samenleving. Dat betekent dat we kinderen niet alleen de mogelijkheid bieden zich ongestoord en vrij te ontwikkelen, maar dat we hen ook vaardigheden, kennis, normen en waarden meegeven.

Dat doen we spelenderwijs.
Immers, kinderen leren door te spelen.

Afbeelding cirkel Afbeelding vorm

Onze
organisatie

Elke vestiging heeft een eigen (meewerkend) vestigingsmanager voor de begeleiding van medewerkers en kinderen, de contacten met ouders en de administratieve taken. Vanuit het servicebureau worden de vestigingen ondersteund op het gebied van Human Resources, Planning, Financiën en Pedagogiek.

De cultuur binnen De Kleine Wereld is open, professioneel en altijd gericht op verbetering.
We zijn een lerende organisatie met specialisten en experts o.a. op het gebied van lezen, sport en kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Wij meten het welbevinden van de kinderen en het effect van onze scholing.

De Kleine Wereld is in 2001 opgericht door
Erik Vlutters en Marit de Wit en staat sinds 2022 onder leiding van Ester de Haas als directeur De Kleine Wereld.

Proef
onze
sfeer

Afbeelding vorm
Afbeelding cirkel Afbeelding vorm

Ons
team

Warme, betrokken professionals
Onze professionele, betrokken en liefdevolle medewerkers hebben de passie om echt iets bij te dragen aan de ontwikkeling van de kinderen die zij opvangen. Ze zijn allemaal goed opgeleid, beschikken over een grote hoeveelheid pedagogische kennis en ervaring en delen die graag.

Al onze pedagogisch medewerkers hebben een pedagogische opleiding, alle vestigingsmanagers een kindgerelateerde HBO- of universitaire opleiding. Zowel de Pedagogisch Medewerkers als de vestigingsmanagers worden on- en off the job getraind binnen onze DKW-Academie.

Wij besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden door het aanbieden van bijscholing. Zo volgen onze medewerkers onder andere:
• Kinder-EHBO
• BHV
• Opleiding tot Babyspecialist
• Training Meldcode Kindermishandeling
• Coaching on the job / Video Interactie Begeleiding (VIB

Vaste, vertrouwde gezichten
Onze medewerkers worden allemaal ingewerkt door en met onze eigen DKW-ers.

Bij ziekte en in de vakanties werken we dan ook zoveel mogelijk samen met onze eigen vaste invallers of helpen we elkaar waar nodig is op een andere vestiging. Bijzonder hieraan is dat we daardoor een enorme groep van vertrouwde en vaste medewerkers binnen onze organisatie hebben gevormd die allemaal werken aan die ene ‘groene’ stip aan de horizon.

Alle aandacht voor je kind
Bij De Kleine Wereld willen wij dat onze pedagogisch medewerkers zich volledig op de kinderen richten en dat zij in hun dagelijks werk worden ondersteund. Elke vestiging heeft een eigen kok/huishoudelijke hulp die schoonmaakt en een verse, warme lunch bereidt.

Kennis
maken

Wil je kennismaken?
Bel gerust voor een afspraak.

020 – 4120633

Bekijk ons pedagogisch beleid

“De Kleine Wereld voelt voor mij elke dag als thuiskomen en de plek waar kinderen, ouders en medewerkers mogen zijn wie ze zijn. ”

Cindy
vve medewerker KDV Juliana Dots

Achtergrond afbeelding

“ Wij kennen De Kleine Wereld al jaren. De medewerkers zijn allemaal erg betrokken, professioneel en lief maken altijd tijd voor een fijne overdracht en een praatje. Wij zijn er heel blij mee. ”

Sandra Dierx
Ouder bij KDV/VVE vestiging Juliana Dots

Achtergrond afbeelding

“Samen bijdragen aan een omgeving waar kinderen de ruimte krijgen om te ontwikkelen en zichzelf kunnen zijn, Dat is De Kleine Wereld! ”

Sonja
Assistent Vestigingsmanager De Horizon Dots

Achtergrond afbeelding
Achtergrond afbeelding