Hero cirkel Hero dots

BSO opvang voor jouw kind.

Ook als je kind al wat ouder is, blijft spelen een ideale manier om je te ontplooien en te vormen. De buitenschoolse opvang (BSO) van De Kleine Wereld is hier helemaal op ingericht.

Afbeelding cirkel Afbeelding vorm
Hero cirkel Afbeelding vorm

Onze
BSO
opvang

Onze BSO medewerkers halen de kinderen dagelijks op uit school. We zorgen ervoor dat we altijd een paar minuten voordat de bel gaat aanwezig zijn bij de school. Bij aankomst op de vestiging is er tijd om even wat te drinken en eten, terwijl er tijd en aandacht besteed wordt aan de belevenissen op en verhalen over school.

Op de BSO wordt er gewerkt met een dagritme en rituelen. Kinderen vinden het prettig als ze weten wat er komen gaat, de dag is enigszins voorspelbaar. Dat zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel. Ook geeft het rust en structuur op een groep. Deze factoren bij elkaar zijn de basis voor een kind om zich te kunnen ontspannen en ontwikkelen. Natuurlijk is er ook ruimte voor spontaniteit en kan juist een keer afwijken van de routine zorgen voor extra plezier.   

Naarmate kinderen ouder worden, hebben ze meer behoefte om met leeftijdsgenoten te spelen. Hier krijgen ze alle ruimte voor. Tot slot kunnen de kinderen met of zonder begeleiding huiswerk maken.

Activiteiten
bij
De BSO

Ons activiteitenaanbod bij de BSO is zo samengesteld dat de kinderen de kans krijgen om hun talenten verder te ontwikkelen. Dit kunnen talenten zijn op het gebied van muziek, sport, creativiteit, wetenschap en techniek, drama en nog zoveel meer. De inzet van pedagogisch medewerkers met een bepaald specialisme en de samenwerking met externe partners vormt een belangrijke bijdrage voor deze talentontwikkeling van de BSO-kinderen. Iedere vestiging geeft hier op een eigen manier vorm aan, daarbij rekening houdend met de interesses en behoeften van de kinderen.   

Tijdens de schoolvakanties is er een activiteitenprogramma, die met input van de kinderen, van tevoren wordt voorbereid en aan de ouders en kinderen zal worden gecommuniceerd. 

 

Afbeelding cirkel Afbeelding vorm
Hero cirkel Afbeelding vorm

Sport en Spel
bij de
BSO

Tijdens sport en spel leren kinderen veel verschillende vaardigheden, zoals het leren omgaan met tegenslag, doorzettingsvermogen, initiatief en verantwoordelijkheid nemen, omgaan met feedback en leren omgaan met regels en grenzen. Ook leren ze om te gaan met emoties en ontwikkelen zelfvertrouwen. Op de BSO is er dan ook ruim aandacht voor sport- en spelactiviteiten waarbij kinderen worden gestimuleerd in hun motorische ontwikkeling, maar ook in hun sociaal emotionele ontwikkeling. 

Sport en spel is niet alleen gezond, maar geeft ook enorm veel plezier voor kinderen en is goed voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Daarom hebben wij een Sport Specialist. Deze specialist heeft specifieke kennis over Sport en Spel deelt deze kennis binnen de organisatie. De Sport Specialist organiseert ook verschillende sportevenementen gedurende het jaar, waar alle BSO vestigingen aan deelnemen. 

Pedagogische
visie

Lees hier meer over onze pedagogische visie en de manier waarop we onze visie  in de praktijk brengen.

PEDAGOGISCHE VISIE

 

Proef de
BSO
sfeer

Afbeelding vorm
Afbeelding cirkel Afbeelding vorm

Vakantie
opvang

 
Vakantieopvang
Tijdens vakanties en studie/lesvrije dagen kan je kind hele dagen naar de buitenschoolse opvang.

 

Hero cirkel Afbeelding vorm

Meer
weten

Een specifieke vraag? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

020 – 4120633

Onze
vestigingen

Naast goede opvang, is het vinden van kinderopvang in de buurt van waar je woont of werkt prettig, in verband met de logistiek van het brengen en halen.

Bekijk onze vestigingen

“De Kleine Wereld voelt voor mij elke dag als thuiskomen en de plek waar kinderen, ouders en medewerkers mogen zijn wie ze zijn. ”

Cindy
vve medewerker KDV Juliana Dots

Achtergrond afbeelding

“ Wij kennen De Kleine Wereld al jaren. De medewerkers zijn allemaal erg betrokken, professioneel en lief maken altijd tijd voor een fijne overdracht en een praatje. Wij zijn er heel blij mee. ”

Sandra Dierx
Ouder bij KDV/VVE vestiging Juliana Dots

Achtergrond afbeelding

“Samen bijdragen aan een omgeving waar kinderen de ruimte krijgen om te ontwikkelen en zichzelf kunnen zijn, Dat is De Kleine Wereld! ”

Sonja
Assistent Vestigingsmanager De Horizon Dots

Achtergrond afbeelding
Achtergrond afbeelding