De Groene Wereld in Gouda

Emma en Floris vinden vetbolletjes maken ook heel leuk

Het is koud buiten en er is vorst, tijd om de vogeltjes een beetje te verwennen. Best moeilijk hoor
De juf heeft een lekker recept gevonden om vetbolletjes te maken. Met wat water, galantine, bloem en vogelzaad roeren we er een lekker papje van. Het ruikt niet zo lekker en de kinderen kijken vies in het goedje. Ze kunnen zich niet voorstellen dat de vogels dat lekker vinden. Maar ja, vogels eten zaadjes, brood en hele andere dingen dan wij. De juf kan praten wat ze wil maar de blik in de ogen van de kinderen zegt toch heel wat anders!

Floris zegt dat het niet lekker ruikt hoofdfotoWe scheppen het mengsel in een bekertje. Daar zit een draadje in. Dat is ook een beetje gek… Aan dat draadje kan de vetbol straks worden opgehangen. Als het klaar is gaat het de koelkast in en aan het eind van de dag hebben we mooie vetbollen voor de vogels. Daarna hangen we ze buiten in de tuin. Wat zijn de vogels blij!

Ook hebben we pinda`s aan een draadje geregen met een grote stompe naald. Dat was heel moeilijk! Zelfs met voor geprikte gaatjes door de juf had het heel wat voeten in de aarde. We zijn er heerlijk zoet mee geweest. Wat hebben we toch een mooie slinger gemaakt! De slinger hebben we in de boom gehangen. De vogeltjes hebben we nog niet gezien! 

Om nog meer met vogeltjes bezig te zijn hebben we nog een goede tip! Op www.beleefdelente.nl kun je in verschillende vogelnesten meekijken. Bij De Kleine Wereld volgen we

Om nog meer met de vogeltjes bezig te zijn en hier meer over te leren, volgen we op www.beleefdelente.nl een aantal vogelnesten. We zien hier o.a. de nesten van de ooievaar, bosuil en spreeuw. Sommige vogels hebben al eieren gelegd. Ontzettend leuk en vanuit ons dan ook de tip om hier thuis eens naar te kijken!