Thema Kunst & Cultuur

kunst cultuur 2

Naar aanleiding van het thema kunst en cultuur, hebben we een expositie gehouden bij Zoet en Zalig in Gouda. De bedoeling was om ‘de buitenwereld’ te laten zien hoe wij Kunst maken met de kinderen en om de opbrengst ten goede te laten komen aan een goed doel. Als goede doel hebben wij voor KiKa (Kinderen Kankervrij) gekozen.
De expositie bestond uit schilderijen die gemaakt waren door al onze kinderen. Zij hebben per groep een groot schilderij gemaakt en ieder kind een eigen kleiner schilderijtje. Bij het maken van deze schilderijen konden de kinderen hun creativiteit en fantasie de vrije loop laten gaan waardoor de kunst écht kunst van de kinderen is geworden. Ze vonden het fantastisch om ‘echte’ schilderijen te maken en het eindresultaat mocht er wezen!
Gedurende 4 weken hebben de mooie schilderijen door de hele ruimte van Zoet & Zalig gehangen, waar de klanten onder het genot van een kopje koffie of thee het schilderij van de kinderen konden bewonderen en eventueel kopen. De grote schilderijen zijn geveild.

Naast deze expositie hebben de kinderen allemaal een mooie tekening gemaakt, die vervolgens gedrukt kon worden op bijvoorbeeld een muismat, mok, onderzetters of broodtrommel. Alle tekeningen die de kinderen hiervoor hebben gemaakt, zijn op een grote poster gedrukt die we in de hal hebben opgehangen. Het was een prachtig gezicht.

Al met al veel creativiteit die ook nog eens iets heeft opgeleverd…. De laatste donaties komen nog binnen maar we hebben tot nu toe ruim €500,- opgehaald. Een mooi bedrag om aan een goed doel als KiKa te schenken.

Kunst cultuur 3Kunst cultuur

Bewaren

Bewaren

Bewaren