Uitje naar de kinderboerderij

kinderboerderij

Wat een mooie dag om naar de kinderboerderij te gaan. Het zonnetje schijnt en de bakfietsen, die we van een aantal ouders mochten lenen, staan klaar. Er kunnen vier kinderen per bakfiets mee. Ilse Gitta en Marijke zijn de bestuurders. Onderweg zingen we gezellig een liedje en praten we over wat je allemaal ziet op de weg. Alleen de heenreis is al helemaal leuk!

Als we daar aankomen gaan we met een vrijwilliger van de kinderboerderij mee. We mogen lekker gaan knuffelen met de diertjes. Er was een witte kip en een zwarte kip. Ook zaten er twee cavia’s verstopt in het stro. Oh… Wat voelen we daar nou ineens? Een konijn bij onze voeten! Sommige kinderen vinden het best spannend hoor, om daar tussen al die loslopende dieren te zitten. Maar andere kinderen vinden het helemaal geweldig en hebben de grootste lol. Zij vragen of ze een konijn op schoot mogen. En ja hoor, daar gaat het konijn gezellig kroelen op schoot.

De kippen krijgen wat te eten en drinken van de mevrouw, maar dat willen wij ook wel eens proberen. De kinderen strekken hun handjes uit en krijgen er een beetje voer op. Prik prik prik, ze eten het lekker op. Stoer hoor!
Na een half uurtje zijn we uit geknuffeld en gaan we lekker buiten in de speeltuin spelen. Er is een mooie kruiwagen, er staan allemaal mooie fietsen, er is een groot klimrek en ook een glijbaan. Wat moeten we nou kiezen? Er is zand en ook een takelbaan waar je zand mee kunt verplaatsen. De kinderen hebben zoveel plezier dat de tijd erg snel voorbij gaat. Nog even plassen en handen wassen, een lekker krentenbolletje en hup weer in de fiets!

Als we terug zijn bij De Kleine Wereld zijn de kinderen zo moe dat zij gauw een broodje krijgen en al snel gaan slapen.