Hero cirkel Hero dots

De Kleine Wereld IKC De Horizon

Per 1 september 2024 zal De Kleine Wereld geen opvang meer bieden op deze locatie. Kinderopvangorganisatie KinderRijk  zal vanaf 1 september 2024 de opvang gaan aanbieden.

 

 

 

Selecteer opvangvorm

Onze
vestiging
IKC De Horizon

Ligging 
Vestiging IKC De Horizon is gelegen op een unieke locatie, in de omgeving van het nieuwe plangebied “Landtong”, gelegen in de wijk Groenelaan in gemeente Amstelveen. Hier zijn wij de samenwerking aangegaan met IKC De Horizon voor de ontwikkeling van een Integraal Kind centrum. Binnen deze IKC is er naast ruimte voor de school, ruimte voor alle maatschappelijke voorzieningen, zoals: gespecialiseerde peuteropvang (voorschool), tussen schoolse opvang en BSO (buitenschoolse opvang). Het IKC staat voor een brede ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar onder één dak en is een gezamenlijk initiatief van IKC De Horizon en De Kleine Wereld.

Groepsruimtes
Deze bijzondere vestiging, gelegen in het schoolpand op de eerste verdieping, beschikt over goed ingerichte groepsruimtes die worden gedeeld met de basisschool. Hierdoor zijn de groepen van De Kleine Wereld een centrale en vertrouwde omgeving voor de kinderen van basisschool De Horizon. Er zijn grote ramen die uitzicht bieden op de buitenspeelplaats en veel lichtinval geven. De groepen zijn ingericht met rustige kleuren en planten die zorgen voor een huiselijke en gezellige sfeer. Ook zijn er verschillende speelhoeken waar kinderen met een ruime keus aan spelmaterialen kunnen spelen, een podium voor theater en dans en een fijne open keuken waar de kinderen soms ook onder begeleiding leuke en gezonde recepten bereiden. Vestiging De Horizon besteed veel aandacht aan natuurbeleving en maken veel gebruik van de nabij gelegen moestuin en groenrijke omgeving.

Team
Vestiging De Horizon kenmerkt zich door het zeer ervaren en betrokken team die persoonlijke aandacht voor het kind en de ouders voorop hebben staan. Ook bieden wij hier VVE opvang aan waardoor er een divers team staat die gebruik maken van elkaars talenten en unieke creativiteit.

LEES HIER MEER OVER ONZE BSO OPVANG.

Bereken netto maandkosten

Afbeelding cirkel Afbeelding vorm
Hero cirkel Afbeelding vorm
Hero cirkel
Hero cirkel Afbeelding vorm

Meer
weten

Wil je kennismaken?
Bel gerust voor een afspraak.

020 – 4120633

Rondleiding aanvragen

Afbeelding cirkel Afbeelding vorm

Onze
vestiging
IKC De Horizon

 • Manager
  Sonja
  Rolden
 • Locatie
  Landtong 16
  1186 GP Amstelveen
 • Contact
  020-5308820
 • Geopend

  Van maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot 12.30 uur

 • Groepen

  1 VE/peutergroep (2 -4 jaar)

   

 • LRK-nummer
  972434124
 • Inspectierapport
 • Tarievenoverzicht

Binnen IKC de Horizon breiden wij ons aanbod uit, naast de Buitenschoolse Opvang kun je nu ook bij ons terecht voor peuteropvang.

Hier hebben wij een aanbod van voorschoolse educatie (VE) en Peuterarrangementen (PA) voor peuters in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. Binnen deze groep is er ook ruimte voor reguliere halve dagopvang voor peuters van 2 tot 4 jaar. Het VE & PA aanbod is een gesubsidieerd initiatief vanuit de gemeente Amstelveen die het, net als wij, belangrijk vindt dat kinderen worden voorbereid voor de basisschool zodat zij een goede start hebben.

Lees hier meer over subsidie voorwaarden en ons VVE progamma

Ligging
Deze bijzondere vestiging is gelegen naast het schoolgebouw van IKC De Horizon waar wij ook BSO opvang aanbieden en omringd door de groenrijke omgeving van plangebied ‘De Landtong’

Groepsruimtes
Op de peutergroep De Oceanen kunnen peuters op ontdekkingstocht gaan in onze speciale (VE-erkende) peutergroepen, waar zij onder gespecialiseerde begeleiding van twee (VE) gekwalificeerde medewerkers op onderzoek uitgaan. In de groep, op de gang, in de tuin of buiten de vestiging: overal is iets te ontdekken!

De groep is zo ingericht dat het kind zelfstandig op ontdekkingstocht kan gaan waardoor het kind uiteindelijk kan spelen en leren. Er is plek om alleen te spelen en er zijn plekken die samenspel bevorderen. Er zijn open plekken om te spelen maar ook hoekjes waar een kind zich ongezien voelt. De afstand nabijheid van een kind tot een beroepskracht draagt bij aan de verschillende fase die spel kent.

Op alle groepen zijn basis plekken terug te vinden.

 • Denkhoek (Bouw- en constructiehoek)
 • Huishoek
 • Kunsthoek
 • Ontdekhoek
 • Taalhoek
 • Themahoek
 • Zand-watertafel

Het VE programma wordt ondersteund door onze pedagogische visie dat kenmerkend is voor De Kleine Wereld.

Bereken netto maandkosten

Afbeelding cirkel Afbeelding vorm
Hero cirkel Afbeelding vorm
Hero cirkel
Hero cirkel Afbeelding vorm

Meer
weten

Wil je kennismaken?
Bel gerust voor een afspraak.

020 – 4120633

Rondleiding aanvragen

Afbeelding cirkel Afbeelding vorm